Evo børne politik

Evo arbejder meget med børn og unge. Som mandlig pædagog er jeg ekstra udsat, i det pædagogiske felt. Et dårligt ord kan ruinere min fremtid i branchen. Derfor er jeg også meget bevidst omkring hvilket situationer som udløser disse rygter. Som sådan så beder jeg jer forældre om at læse Evos Børne Politik grundigt igennem.

Dit barns sikkerhed er et alvorligt emne. Evolved solutions er en enkeltmands hobby virksomhed drevet af undertegnet; en mandlig pædagog. Dette betyder også at jeg går imod normer, som typisk diktere at kun kvinder kan være alene med børn og unge. Jeg er i den grad opmærksom på problematikken omkring dette emne. Som sådan tager jeg en række foranstaltninger som giver jer forældre forvisning om at jeres børn er i gode hænder, under Evos tag:

– Jeg laver altid et introduktions forløb, i en offentlig institution. Disse institutioner er forpligtiget til at indhente en udvidet strafeattest. I kan til en hvilken som helst tid, ringe til de institutioner jeg udføre rollespil i, og forhøre jer om dette.

– Jeg har haft utallige pædagogiske tiltag med børn og unge. I er til en hver tid velkommen til at få udleveret mit CV og tage kontakt til mine tidligere ledere/kolegaer. Jeg har arbejdet med børn i over 2 årtier, og har rigeligt med referencer fra både forældre og institutioner, som har givet mig ansvar for deres børn.

– Jeg vil aldrig stå alene med dit barn. Jeg laver mine aktiviteter i grupper. Hvis halvdelen af en rollespils gruppe ikke kan møde til et rollespil, så aflyser jeg holdet, og kontakter forældre.

– Jeg indleder aldrig fysisk kontakt med børnene. Hvis jeg har nogen form for fysisk kontakt med et barn i min varetægt, så vil det fremgå i konteksten for aktiviteten, hvad berøringe indebære (f.eks. en rollespils kamp, eller et gruppe billede). Hvis et barn indleder fysisk kontakt med mig (som f.eks. at give mig et kram), så gengælder jeg dette, og ikke mere.

– Alle berøringer af intime områder vil blive stoppet og frabedt i fremtiden (forældre vil blive kontaktet, hvis situationen gentager sig).
Hvis Evo tager billede eller video, så vil forældre blive spurgt om tilladelse, før dette forgår.

Som mandlig pædagog er jeg ekstra udsat, i det pædagogiske felt. Et dårligt ord kan ruinere min fremtid i branchen. Derfor er jeg også meget bevidst omkring hvilket situationer som udløser disse rygter. Som sådan så beder jeg jer forældre om at gøre følgende for at sikre jeres barn bedst muligt.

– Sæt jeg ind i hvad jeres børn laver. Beskyldninger, kommer ofte fra forældre, som ikke har sat sig ind i hvad deres børn foretager sig, og hvad dette indebære.

– Lær de voksne, som har med jeres børn at gøre, at kende. Det er langt lettere at tro det værste om folk, som man ikke kender, eller fremstår som andeledes fra hvad man er vant til.

– Sæt jeres børn ind i hvad der er passende og upassende berøring og lær jeres børn at sige fra, når de føler sig utilpas. Jeg er meget konservativ, når det kommer til berøring, men vi alle er forskellige, så lær jeres børn at gå til jer, hvis en voksen ikke stopper, når jeres børn siger stop.

– Gør ikke jeres børn til politi. Rygter spredes ikke kun af forældre, men kan også startes af børn, fordi deres forældre har beskrevet hvad en pædofil kan finde på. Det er ikke børnenes opgave at identificere pædofile. Det er os voksnes ansvar at genkende signalerne og tage de rette skridt for at sikre hvor vidt der er tale om en pædofil eller blot en mandelig pædagog som har gjort sit arbejde efter bedste evne.

I sidste ende så beder jeg jer forældre om at udvise almen sund fornuft. Forstå at vi mænd ikke kender reglerne instinktiv, og ofte selv må danne os et billede af hvad der forventes af os. Der er stort set ingen nedfældet regler på dette område, fordi sådan regler så både skulle gælde mænd og kvinder, for ikke at være diskriminerende. Så hvad vi har, er en bunke uskrevne guidelinier, som bevæger sig som vinden. Og når der er mistanke om overgreb, så ender man ofte med at sige at der mindst skal være 2 voksne tilstede med børnene… lige indtil at man hitter ud af at de fleste aktiviteter, indklusiv skoleklasse undervisning og de fleste efterskole aktiviteter, ofte ikke kan lade sig gøre, rent økonomisk, med 2 voksne. Så der vil ikke ske nogen ændring her, da ingen vil betale prisen for definitivt at sætte en stopper for pædofili. Pædofili mistanken vil blive varetaget på den ene eller anden måde, og intet vil ændre sig herefter. Hvilket så også ender ud med at godt og vel halvdelen af alle mandelige pædagog studerende har været under mistanke for at være pædofil. Vi bliver oplært af jer kvinder, i denne branche, og vi ser ofte det modsatte køn tillade sig friheder med andre folks børn, som mænd vil blive fordømt for, hvis vi fulgte deres eksempel. Det er realiteten vi mandlige pædagoger lever med. Så jeg kan kun håbe at i prissætter at jeg stadigvæk tør lave aktiviteter for jeres børn.